BROEIERS
In het kader van de registraties voor pluimveehouders, krijgen ook de broeierijen toegang tot het AB Register. Als broeierij bent u verantwoordelijk voor het registreren van lotgegevens van deelnemende pluimveehouders. Registraties gebeuren aan de hand van het unieke lotnummer. Elke broeierij registreert op die manier de nodige gegevens die nadien gebruikt worden in de analyses van het antibioticagebruik op de deelnemende pluimveebedrijven.

Starten met het AB Register:
Broeierijen die erkend zijn binnen het Belplume-kwaliteitssysteem nemen automatisch deel aan het AB Register. Via Belplume ontvangt u een aanmeldformulier waarop u alle nodige gegevens dient in te vullen. Nadien bezorgt u dit formulier aan het secretariaat van Belpume vzw.
Na ontvangst bezorgt Belplume u de nodige toegangsgegevens. Vooraleer u start met het registreren van de lotgegevens, raden wij u aan het Reglement AB Register voor pluimvee grondig door te nemen. U vindt hierin alle informatie terug die u nodig heeft om de registraties correct uit te voeren.

Vragen? Bekijk de FAQ’s of neem contact op via het contactformulier.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief op maat van de broeiers. Inschrijven kan via onderstaand digitaal inschrijvingsformulier.

Handige tips

Het registreren van lotgegevens kan op twee verschillende manieren: manueel via de webapplicatie of automatisch via Excelbestanden of webservices. Afhankelijk van de grootte van uw firma is er een voorkeursmethode.

Alle unieke loten worden maximaal 7 dagen na de opzetdatum geregistreerd. Wijzigingen van deze loten geeft u eveneens binnen een periode van 7 dagen door in het AB Register.

Indien een lot verspreid over meerdere dagen (max. 72 uur) wordt opgezet, geldt de eerste dag als opzetdatum.

Voor broedeieren die uitkippen in de stal, geldt de dag waarop de eieren in de stal geplaatst worden als opzetdatum.

Voor een lot dat in een hok met meerdere compartimenten wordt opgezet, wordt één lotnummer toegekend aan alle dieren opgezet in dit hok.

Nuttige documenten
Ontdek hier alle nuttige documenten voor broeiers: onder meer de leidraad voor gebruik van het AB Register, presentaties van informatieavonden, …
FAQ
Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen van broeiers omtrent het AB Register. Vindt u toch geen antwoord op uw specifieke vraag, neem dan contact op via het contactformulier.
Nieuwsbrief broeiers
Wilt u als broeierij graag op de hoogte blijven van de evoluties binnen dit project? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief voor broeiers.
Aanmelden als broeierij
Meld u aan als broeierij om toegang te krijgen tot de online webapplicatie.