VERSCHAFFERS
Het AB Register is toegankelijk voor drie types verschaffers: dierenartsen, mengvoederfabrikanten en apothekers. Als verschaffer staat u in voor de registratie van antibiotica, met antibiotica gemedicineerde voeders en zinkoxide die u verschaft of toedient op de deelnemende bedrijven. Ook dierenartsen die enkel voorschriften maken voor deelnemende bedrijven, dienen zich te registreren in AB Register.

Starten met het AB Register:
Om toegang te krijgen tot het AB Register dient u eerst uw praktijk of firma aan te melden. Individuele dierenartsen die tot een praktijk behoren hoeven zichzelf niet afzonderlijk te registreren, maar vallen onder de koepel van de praktijk. De aanmeldprocedure wordt uitgebreid toegelicht in het Reglement AB Register. Dit document vindt u terug onder de 'Nuttige documenten'. Opgelet, er bestaat een reglement voor varkens, pluimvee en melkvee!

Vragen? Bekijk de FAQ’s of neem contact op via het contactformulier.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief op maat van de verschaffers. Inschrijven kan via onderstaand digitaal inschrijvingsformulier.
Handige tips

Het registreren van antibiotica kan op twee verschillende manieren: manueel via de webapplicatie of automatisch via Excelbestanden of webservices. Afhankelijk van de grootte van uw praktijk of firma is er een voorkeurs-
methode.

Dierenartsen en apothekers registeren het aantal verschafte verpakkingen, mengvoederfabrikanten registreren het aantal kg’s ingemengde actieve substantie.

Ieder antibioticum heeft een eigen unieke code, namelijk de cti-ext code. Een overzichtslijst van alle producten met hun cti-ext code is beschikbaar bij de nuttige documenten.

Alle antibiotica worden geregistreerd ten laatste de 7de dag van de maand volgend op de verschaffing. Wijzigingen in de registraties kunnen aangebracht worden vóór de 4 ‘data lock points’: 15 april, 15 juli, 15 oktober en 15 januari. Daarna is wijzigen van registraties niet meer mogelijk.

Aanmelden als verschaffer
Beschikt u als verschaffer nog niet over een gebruikersnaam en paswoord voor gebruik van het AB Register? Meld u dan hier aan.

Nuttige documenten
Ontdek hier alle nuttige documenten voor verschaffers: onder meer het Reglement AB Register, de lijst met ABM, presentaties van informatieavonden, …
Nieuwsbrief verschaffers
Wilt u als dierenarts, mengvoederfabrikant of apotheker graag op de hoogte blijven van de evoluties binnen dit project? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief voor verschaffers.
FAQ
Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen van verschaffers omtrent het AB Register. Vindt u toch geen antwoord op uw specifieke vraag, neem dan contact op via het contactformulier.