AB Register vzw werft aan!
VLAM voert promotie voor producten van bij ons. In samenwerking met de producenten richten we de schijnwerpers op vlees, groenten, fruit, bier, frietjes en andere producten die in Vlaanderen gekweekt, geteeld of vervaardigd worden. Met gerichte promotie-acties, communicatiecampagnes en events overtuigt VLAM consument en handel, in binnen- en buitenland, om bewust te kiezen voor het vakmanschap van Vlaamse producenten. 
 
VLAM vzw is het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing en is een zogenaamde EVA, een extern verzelfstandigd agentschap van de Vlaamse overheid. VLAM werkt in opdracht van de Vlaamse overheid en de Vlaamse agrovoedingsindustrie. 
 
Het VLAM-team bestaat uit een 80-tal gemotiveerde collega’s die werken vanuit een modern gebouw in Brussel, vlakbij het Noordstation. AB register vzw, een vzw die binnen VLAM zetelt, is op zoek naar een: 
 

COÖRDINATOR AB REGISTER VZW Antibioticumgebruik en antibioticumresistentie zijn maatschappelijk belangrijke topics. In AB register wordt het antibioticumgebruik in de varkens-, pluimvee- en melksector gemonitord. We streven naar een vermindering van het antibioticumgebruik in de dierlijke sector. Dit in nauwe samenwerking met SANITEL-MED, de overheidstool voor het meten van het AB-gebruik. Wil je binnen een klein en enthousiast team (2 personen) mee bouwen aan een duurzaam antibioticumgebruik en zorgen voor bewustwording binnen de sector? Dan is deze ruime en afwisselende functie iets voor jou. 

  TAKEN 
❑ Je bent verantwoordelijk voor de goede werking van AB register. Je bereidt de Raden van Bestuur voor. Je geeft uitwerking aan de missie, visie en strategie van AB register vzw. 
❑ Je zorgt voor de opvolging van de helpdeskmedewerker(s).  Samen met hen ontleed je problemen en zoek je naar een gepaste oplossing.   
❑ In samenwerking met onze externe IT-firma volg je de ontwikkeling en optimalisatie van de software op.  Aan de hand van een functionele analyse ga je op zoek naar verbeterpunten en communiceer je instructies voor updates of voor de opmaak van nieuwe software.   
❑ Je hebt een nauw contact met verschillende instanties:
     o Samen met Belpork, Belplume en IKM-Vlaanderen sta je in voor de implementatie van hun noden en vragen in het beleid van AB register vzw.
     o Je onderhoudt de samenwerking met Sanitel Med.
     o Je communiceert met diverse diensten en stakeholders (producenten, dierenartsen, beroepsverenigingen, overheid, onderaannemers, …).
❑ Je coördineert de uitwerking van een communicatieplan. Correct en tijdig verspreiden van informatie naar alle stakeholders is hierbij zeer belangrijk.   
❑ Je volgt ontwikkelingen binnen de sector op en legt mogelijke opportuniteiten voor aan de Raad van Bestuur.   
 
   PROFIEL 
❑ Je beschikt over een universitair diploma (dierenarts, bio-ingenieur, …). 
❑ Je hebt expertise over dierlijke productiemethoden en antibioticumgebruik. Specifieke kennis over de varkens, pluimvee en/of melkveesector is een pluspunt.
❑ Je kan vlot werken met webapplicaties of –platformen en de gangbare informaticapakketten. 
❑ Je staat in nauw contact met verschillende sectoren en aarzelt niet om in overleg te treden. 
❑ Je werkt resultaatgericht, zowel in team als zelfstandig. 
❑ Je stelt vlot prioriteiten en je bent flexibel ingesteld. 
❑ Je houdt ervan in een vzw-omgeving te werken waarin verschillende belangen verenigd zijn. 
❑ Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands. Een goede kennis van het Frans en het Engels is gewenst, maar geen vereiste. 
 
 
   AANBOD 
VLAM biedt een voltijdse arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur met aantrekkelijke voorwaarden o.a.: 
✓ een flexibele arbeidsomgeving (met glijdende uren),
✓ een boeiende functie met veel ruimte tot persoonlijke ontwikkeling,
✓ een gunstige verlofregeling (+/- 35 dagen),
✓ maaltijdcheques, ✓ groeps- en hospitalisatieverzekering,
✓ gratis openbaar vervoer van en naar het werk (VLAM is gelegen op slechts 5 minuten van het Noordstation in Brussel),
✓ mogelijkheid tot thuiswerk. 
 
Werken bij VLAM is ook: 
✓ werken voor een organisatie met een duidelijke economische relevantie: de ondersteuning van Vlaamse bedrijven,
✓ werken in een collegiale sfeer,
✓ een hoge autonomie dankzij een horizontale structuur. 
 
Interesse? Stuur jouw sollicitatiebrief en uitgebreid CV (met duidelijke vermelding van de functie) zo vlug mogelijk naar personeelsdienst@vlam.be t.a.v. Heidi Erckens.
Voor meer inlichtingen kan je contact opnemen met Heidi Erckens (02 552 80 51). Op onze website www.vlam.be vind je meer informatie terug over VLAM vzw.  
 
 
 
De persoonsgegevens vervat in de reactie op de vacature worden door VLAM vzw verwerkt volgens de voorwaarden van de privacyverklaring, vermeld op de website www.vlam.be. De verwerking door VLAM vzw gebeurt voor de administratieve opvolging van de invulling van de vacature enerzijds en anderzijds worden uw gegevens opgenomen in een wervingsbestand voor gelijkaardige functies. 
Door te reageren op deze vacature bevestigt u kennis te hebben genomen van de gegevensverwerking en stemt u in met deze gegevensverwerking. 
Voor desgevallende verwerkingen door derden ingevolge publicatie van deze vacature op het platform van derden is VLAM vzw niet verantwoordelijk en dient u zelf de eventuele verwerking van persoonsgegevens en de voorwaarden er van na te gaan.